ВІДБУЛАСЯ НАРАДА ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» НА ТЕРИТОРІЇ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Нараду провів перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький. У ній взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, очільники районних адміністрацій і районних рад, голови сільських і селищних рад, об’єднаних територіальних громад, представники профільних підрозділів облдержадміністрації та компанії «Укргазвидобування».



– Під час нещодавнього візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на Полтавщину ми оглянули об’єкти, на яких працює компанія «Укргазвидобування». Прем’єр-міністр надав кілька доручень стосовно подальшої роботи, обговорення проблемних питань. За результатами цих доручень ми зібрали нараду, на яку запросили керівництво підрозділу «Укргазвидобування» – газопромислового управління «Полтавагазвидобування», керівників районних державних адміністрацій і районних рад, голів сільських і селищних рад, об’єднаних територіальних громад, – зазначив Андрій Пісоцький.
Директор ГПУ «Полтавагазвидобування» Олександр Кобеза поінформував учасників наради про діяльність ПАТ «Укргазвидобування» на території Полтавщини.
– Нині ПАТ «Укргазвидобування» розробляє 40 відсотків усіх родовищ області, при тому видобуває 60 відсотків усього газу й газоконденсату та 35 відсотків нафти на території нашого регіону. Порівняно з минулим роком у 2017-му об’єми видобутку зросли на 6 відсотків. Підрозділи «Укргазвидобування» на території краю розробляють 42 родовища, – розповів Олександр Кобеза.
Він поінформував про особливості стратегії 20/20, акцентував увагу на модернізації виробництва. Наголосив на важливості порозуміння між компанією і представниками влади й місцевого самоврядування області не тільки щодо виконання стратегії, але й насамперед задля вирішення питань громад. Поінформував про укладені соціальні угоди, благодійну допомогу.
– Намагаємося зробити все, щоб досягнути порозуміння. Не стоїмо осторонь проблем населення, – додав Олександр Кобеза. – Неодноразові зустрічі з керівництвом обласної державної адміністрації й обласної ради, робота з громадами на місцях сприяють ефективнішому використання надр і насамперед ретельнішому ставленню до земельних питань, забезпечення питною водою, ремонту доріг, інших соціальних проблем, які виникають у регіоні.
– Під час наради були порушені екологічні, земельні питання, пов’язані з роботою компанії «Укргазвидобування», йшлося про прогнозовані показники від ренти, які одержать обласний, районні, місцеві бюджети. Відбулася робоча розмова, під час якої зосередили увагу на подальшому фінансуванні й соціально-економічних угодах. Компанія «Укргазвидобування» виходить на інший формат співпраці з органами місцевого самоврядування. Із наступного року починає працювати Закон 3038, відповідно до якого п’ять відсотків ренти надходитимуть саме до місцевих бюджетів. Тому, як я зрозумів із розмови з керівництвом ПАТ «Укргазвидобування», вони зменшуватимуть кількість коштів, які надходитимуть за соціально-економічними угодами, – пояснив Андрій Пісоцький. – У 2017-му Полтавщина отримала близько 43 мільйонів гривень, то в наступному році, зокрема завдяки відсотку від ренти, вона зможе одержати 500-550 мільйонів гривень. Ці надходження область зможе спрямувати на проблемні питання, як-то інфраструктурні, соціальні тощо. Тому сьогодні на нараді потрібно було роз’яснити інформацію полтавській громаді й відповісти на питання, які виникають у представників громад.
Під час зустрічі сільські голови, керівники райдержадміністрацій, райрад, об’єднаних територіальних громад мали нагоду поставити питання директору ГПУ «Полтавагазвидобування» Олександру Кобезі, начальнику Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Вадиму Чувпилу, заступнику директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександру Ткаченку, начальнику Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрію Тараненку, які взяли участь у нараді.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230