РОЗПОЧАЛАСЯ АКТИВНА ПІДГОТОВКА ДО МІЖНАРОДНОГО ЕКОНОМІЧНОГО ФОРУМУ «ПОЛТАВЩИНА: СТВОРЮЄМО РАЗОМ НОВІ МОЖЛИВОСТІ»

26 липня відбулася перша робоча нарада з підготовки та проведення Міжнародного економічного форуму «Полтавщина: створюємо разом нові можливості», який заплановано на 12 жовтня цього року.



Мета форуму — розвиток міжнародної економічної інтеграції та встановлення ділових контактів, демонстрація економічного та інвестиційного потенціалу області та існуючих можливостей і перспектив розвитку, підвищення конкурентоспроможності регіону.
Обговорили концепцію форуму: тематику пленарного та секційних засідань, детальні програми секцій та організаційні питання. Затвердили склад оргкомітету та визначилися з попереднім переліком спікерів і можливих учасників.
До участі планують запросити представників іноземних та українських ділових кіл у сферах промисловості, агропромислового комплексу, виробництва екологічно чистої/органічної продукції, представників міністерств і відомств, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників іноземних дипломатичних установ, об’єднань та інституцій економічного спрямування, національні та міжнародні фінансові організації, представників проектів міжнародної технічної допомоги, ТПП України, Офіс залучення та підтримки інвестицій Ukraine Invest тощо.
— Це була перша робоча нарада, на якій визначалися списки запрошених, спікери. Остаточно вони ще не затверджені й узгоджуватимуться — по них є дискусії, — говорить директор Департаменту екномічного розвитку, торгівлі та залученню інвестицій Інна Іщенко. — Але точно це буде перший масштабний міжнародний економічний форум, проведений у Полтавській області.
Посадовиця говорить, що форум повинен показати інвестиційну привабливість та експортний потенціал Полтавщини. Також є сенс поділитися досвідом, оскільки в області працює багато підприємств компаній з іноземними інвестиціями. На меті — налагодити співпрацю з іноземними тогровими палатами, Офісом з просування експорту, Офісом залучення інвестицій тощо.
Форум організовують за підпримки проектів міжнародно-технічної допомоги, які реалізуються в області. Зокрема презентують інвестиційний портал Полтавщини, який розробляється спільно з експертами проекту «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС.
«Звісно, захід такого рівня потребуватиме потужної організації та інформаційної кампанії. Тож сьогодні надав низку доручень профільним департаментам щодо підготовки. Це буде одна з наймасштабніших подій року» — написав на своїй сторінці у мережі Facebook перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.
Проект Концепції та Програми форуму залучені департаменти й управління повинні опрацювати до кінця поточного місяця, щоб подати свої пропозиції та доповнення для формування остаточного пакету документів. Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю за цей час має скласти план інформаційної кампанії, заходів з висвітлення форуму та список інформаційних партнерів національного та регіонального рівня, що будуть залучені до висвітлення.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230