ПРОДОВЖУЄ РЕАЛІЗОВУВАТИСЯ ПРОЕКТ «ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСТЬ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ», ЩО ФІНАНСУЄТЬСЯ ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ


Продовжує реалізовуватися Проект «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб», що фінансується Європейським Союзом




8 липня в облдержадміністрації відбулась робоча нарада Координаційна ради з реалізації в Полтавській області Проекту Європейського Союзу «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб», в якій взяли участь Пругло Олег Євгенович – заступник голови облдержадміністрації, робоча група з реалізації Проекту в області, керівництво та представники всіх партнерів Проекту: Полтавського обласного центру зайнятості, Благодійної організації «Світло Надії», Полтавського обласного товариства Червоного Хреста в Україні, Полтавської міської ради, Новогалещинської селищної ради, Гадяцької міської ради та Комунальної бюджетної установи «Обласний контактний цент» Полтавської обласної ради.

Під час наради були представлені результати, які отримала Полтавщина від Проекту ЄС «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб» за його діяльності. Окрема увага була приділена проблемним питанням реалізації Проекту та обговорені шляхи їх вирішення.



Питання допомоги переселенцям залишається одним із актуальних для керівництва Полтавської області. Важливою допомогою в рамках Проекту є підтримка переселенців за допомогою механізму залучення до громадських робіт. Такі роботи проводяться в 65 територіальних громадах 23 районів області та в 5 містах обласного значення, до яких залучено понад 400 внутрішньо переміщених осіб. Громадські роботи фінансуються коштами ЄС та співфінансуються коштами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевих бюджетів, для усіх категорій внутрішньо переміщених осіб.

Завдяки спільний співпраці партнерів Проекту БО «Світло Надії» та Полтавського обласного центру зайнятості вдалось знайти можливості залучати людей до більш кваліфікованої праці на громадських роботах.

Крім залучення до громадських робот, проводиться робота у напряму навчання, допомоги у пошуку нової роботи, сприяння працевлаштуванню переселенців.

Іншим результатом реалізації Проекту є нове обладнання та ліцензійний програмно-апаратний комплекс для комунальної бюджетної установи «Обласний контактний центр» Полтавської обласної ради. Придбання сучасного спеціального обладнання для роботи операторів «гарячої» телефонної лінії та аналітиків центру забезпечує більш ефективну взаємодію контактного центру та органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, обласних установ та організацій, які задіяні у оперативному вирішенні проблемних питань внутрішньо переміщених осіб. Новий апаратний комплекс дає змогу забезпечити автоматизацію усього процесу розгляду звернення громадянина, зберігання наявної інформації у базі даних, швидкий пошук та формування аналітичних довідок за заданими параметрами.

За рахунок грантових коштів Європейського Союзу було закуплено товари для обладнання 6 додаткових груп для 180 дітей у дошкільних навчальних закладах м. Полтави, а також музичну літературу – книжки друковані для шкіл естетичного виховання м. Полтави.

Важливим напрямом діяльності Проекту для інтеграції переміщених осіб, їх адаптації та зменшення соціальної напруги в громадах області є соціально-психологічна підтримка, яка проводиться на базі Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, БО «Світло Надії» та Полтавського обласного центру зайнятості.

Довідково:

Полтавською обласною державною адміністрацією у партнерстві з Полтавським обласним центром зайнятості, Полтавською та Гадяцькою міськими радами, Новогалещинською селищною радою, Полтавською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, Благодійною організацією «Світло Надії» впроваджується проект «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб», що фінансується коштами ЄС та співфінансується Полтавським обласним центром зайнятості.

Метою Проекту є створення умов для перебування та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на території Полтавської області, що сприятиме зміцненню потенціалу місцевих органів влади та неурядових організацій в ефективному управлінні кризовими ситуаціями у соціальній сфері.

В рамках Проекту буде створено базові житлові умови для перебування внутрішньо переміщених осіб на території області, покращено можливості їх доступу до першочергових та спеціальних медичних, соціальних, адміністративних послуг включно з послугами соціально-психологічної реабілітації, створено умови для покращення взаємодії та інтеграції ВПО до приймаючих громад, доступу до освіти та місцевого ринку праці.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230