В Обласному контактному центрі Полтавської облради запрацював новий програмно-апаратний комплекс

  Днями відбулось представлення нового обладнання та ліцензійного програмно-апаратного комплексу для комунальної бюджетної установи «Обласний контактний центр» Полтавської обласної ради. Обладнання було придбано за рахунок грантових коштів Європейського Союзу в рамках Проекту «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб». Про це повідомили у Полтавській ОДА.


  У лютому-березні 2014 року після анексії АР Крим та початку військового конфлікту, країна зіткнулась з новими викликами та проблемами, які потребували та потребують негайного вирішення. Уже в 20-тих числах березня Полтавська область почала приймати перших вимушених переселенців з анексованого Росією Криму.

  До цієї роботи були залучені всі обласні структури, кожна з яких мала забезпечувати вирішення окремого проблемного питання, з яким стикалися переселенці. Координація взаємодії між ними була покладена на Обласний контактний центр, гаряча лінія якого почала функціонувати у цілодобовому режимі. Контактний центр зіткнувся з багатьма проблемами, у тому числі відсутністю можливості щодо формування єдиної бази даних внутрішньо переміщених осіб.

  Таким чином постало питання щодо зміцнення матеріально-технічної бази контактного центру, який продовжував приймання звернень від переселенців і координацію з їх оперативного вирішення.



  За період з 15 червня 2015 року по 01 липня 2016 року за допомогою у вирішення своїх питань до контактного центру надійшло 1171 звернення від жителів окремих районів Донецької та Луганської областей, де проводиться антитерористична операція, та 29 звернень від мешканців АР Крим і м.Севастополя.

  Питання необхідності нового обладнання для роботи Обласного контактного центру було вирішено завдяки діяльності Проекту ЄС «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб».

  Придбання сучасного спеціального обладнання для роботи операторів «гарячої» телефонної лінії та аналітиків центру забезпечує більш ефективну взаємодію контактного центру та органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, обласних установ та організацій, які задіяні у оперативному вирішенні проблемних питань внутрішньо переміщених осіб. Новий апаратний комплекс дає змогу забезпечити автоматизацію усього процесу розгляду звернення громадянина, зберігання наявної інформації у базі даних, швидкий пошук та формування аналітичних довідок за заданими параметрами.

  Довідково:

  Полтавською обласною державною адміністрацією у партнерстві з Полтавським обласним центром зайнятості, Полтавською та Гадяцькою міськими радами, Новогалещинською селищною радою, Полтавською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, Благодійною організацією «Світло Надії» впроваджується проект «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб», що фінансується коштами ЄС та співфінансується Полтавським обласним центром зайнятості.

  Метою Проекту є створення умов для перебування та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на території Полтавської області, що сприятиме зміцненню потенціалу місцевих органів влади та неурядових організацій в ефективному управлінні кризовими ситуаціями у соціальній сфері.


  В рамках Проекту буде створено базові житлові умови для перебування внутрішньо переміщених осіб на території області, покращено можливості їх доступу до першочергових та спеціальних медичних, соціальних, адміністративних послуг включно з послугами соціально-психологічної реабілітації, створено умови для покращення взаємодії та інтеграції ВПО до приймаючих громад, доступу до освіти та місцевого ринку праці.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230