Перейти до основного вмісту

ПРЕДСТАВНИКІВ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПОЛТАВЩИНИ ОЗНАЙОМИЛИ З ПРОГРАМОЮ СТВОРЕННЯ ЦНАПІВ

6 грудня у Полтаві представників органів місцевого самоврядування області ознайомили з Програмою «U-LEAD з Європою» в частині створення/модернізації центрів надання адміністративних послуг.

“Одним з пріоритетних завдань реформи децентралізації влади є забезпечення доступності та якості публічних послуг. Це важлива складова державної політики у сфері запобігання та протидії корупції; підвищення рівня довіри громадян до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування”, – сказав перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.

Для покращення рівня доступності населення до послуг, особливо у сільській місцевості, існує необхідність у створенні нових ЦНАП, їх відділень, віддалених робочих місць.

“Сучасна децентралізаційна реформа системи адміністративних послуг все більше потребує розбудови існуючої мережі ЦНАП не лише для наближення послуг до пересічних громадян, а й для підвищення їх якості, поліпшення сервісу обслуговування”, – зазначила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

“Програма «U-LEAD з Європою» надала ОТГ допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням”, – повідомила регіональний координатор Програми “U-LEAD з Європою” Ольга Калініченко.

Вона ознайомила учасників з результатами Початкової Фази, станом виконання Фази Впровадження Програми та умовами участі у Програмі.

Наразі відкрито прийом заявок на участь у третьому раунді відбору.

Довідково. За результатами діяльності січня-вересня 2018 року ЦНАП області надано 435,8 тис. послуг, що на 48,5% більше порівняно з відповідним періодом минулого року (в середньому за місяць одним ЦНАП – 1213 адміністративних послуг). 
Чисельність призначених адміністраторів становить 188 осіб (в минулому році – 147 осіб), які забезпечені комп’ютерною технікою та печатками.

До трійки найкращих за показником «кількість наданих послуг» увійшли ЦНАП:
у місті Кременчуці (за 9 місяців 2018 року надано 135,8 тис. послуг), 
у місті Полтава (80,3 тис. послуг), 
Пирятинської ОТГ (14,7 тис. послуг).


© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230