НА ПОЛТАВЩИНІ ЗАПУСТИЛИ ЕЛЕКТРИФІКОВАНУ ДІЛЬНИЦЮ ПОТОКИ - ЗОЛОТНИШИНЕ

Запустили в експлуатацію електрифіковану ділянку Потоки – Золотнишене. Тепер тут можна забути про використання дизельних локомотивів. Перехід на електричну тягу дозволить зменшити витрати і збільшити обсяги перевезення вантажів.

Станція Золотнишине – одна з найважливіших на Полтавщині та в країні загалом. Через неї проходить значна частина експорту залізорудної сировини. Основний вантаж – продукція Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Обсяги завантаження – в середньому 450 вагонів на добу, це близько 30 тисяч тонн. За місяць – близько  мільйона тонн.

– Якщо ми говоримо про економіку, то вона надзвичайно важлива для базових підприємств області. Це наші гірничо-добувні комбінати, які сьогодні мають зовсім іншу логістику з доставки своїх вантажів. За той же час вони можуть доставляти більше вантажу, а це більше надходжень до бюджетів, збільшення можливостей органів місцевого самоврядування щодо розвитку своєї інфраструктури, – зазначив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Роботи по електрифікації тривали з лютого. За цей час працівники ПАТ «Укрзалізниця» замінили та обладнали мережі, опори, стрілочні переводи, колії,  пристрої СЦБ, зв’язку, пульти управління. Протяжність ділянки Потоки-Золотнишине – 12 км.

– Це не остання електрифікація, яку ми плануємо зробити за наступні декілька років. Вже до кінця цього – початку наступного року ми розпочнемо великий проект з електрифікації напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка. Це буде одна з найбільших електрифікацій в історії Незалежної країни, – розповів в. о. Голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За словами Віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, за два роки в Україні планують електрифікувати щонайменше половину ділянок Укрзалізниці.

– Завдання до 2020 року електрифікацію української залізниці довести до рівня розвинутих  європейських країн, таких як Австрія, Німеччина, Франція. До речі, на сьогодні ми вже попереду Польщі та Румунії.

Віце-Прем’єр-Міністр України додав, що введення в експлуатацію електрифікованої ділянки Потоки - Золотнишино стане надійною ланкою єдиного полігону електротяги найкоротшого вантажного транзитного ходу від східних кордонів України до вітчизняних чорноморських портів, що крім інших переваг електричної тяги перед тепловозною, стане ще одним кроком на шляху реалізації на практиці принципів розділення вантажного і пасажирського руху.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230