ПОЛТАВСЬКА ОДА ЗАКІНЧУЄ РЕМОНТ ДОРОГИ ПОЛТАВА-ГОЖУЛИ-ЧОРНОГЛАЗІВКА

Полтавська ОДА закінчує поточний середній ремонт дороги Полтава-Гожули-Чорноглазівка. Там тривають роботи. За кілька днів її здадуть в експлуатацію.

Дорога Полтава-Гожули-Чорноглазівка місцевого значення з індексом О1719271. З початку року цей автошлях перебуває на балансі Полтавської ОДА. Уже на початку літа оголосили тендер на сайті публічних закупівель Prozorro на ремонт автошляху Полтава-Гожули-Чорноглазівка.

За результатами тендеру переможцем стала компанія «ТОВ Полтавабудсервіс плюс». Це полтавська фірма. На цьому автошляху підрядник застосовує три катки, асфальтоукладач, автогудронатор та іншу техніку. Спочатку робітники зробили ямковий ремонт, потім поклали вирівнюючий шар та асфальтобетонне покриття, шириною 5 см.

Дорогу ремонтують двома картами (окремими частинами асфальтового покриття): одна — 930 м, а інша — 300 м. Це ті ділянки, які були у найжахливішому стані. Загалом на ремонт цього автошляху виділили більше, ніж 5 млн грн.

За словами директора «ТОВ Полтавабудсервіс плюс» Костянтина Касая, коли компанія почала ремонт цього автошляху, було багато ям. — Стан дороги був аварійним. Багато ям та тріщин. Робітники продовжують працювати на об’єкті. Тому вже скоро цей автошлях буде зданий в експлуатацію, — говорить Костянтин Касай.

До початку цього року всіма місцевими дорогами займалася Служба автомобільних доріг. Жителі Полтавщини, які щодня проїжджають по дорозі Полтава-Гожули-Чорноглазівка, у соціальній мережі Facebook запитували, коли розпочнеться хоча б якийсь ремонт. Адже їздити по такій дорозі мешканцям важко й не зручно.

— Люди писали у коментарях під іншими фотографіями ремонту доріг, коли дійде черга до цього автошляху, і ми розпочали її ремонтувати. Далі продовжуємо по іншим дорогам області, — говорить директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ОДА Тимофій Голбан.

Також Полтавська ОДА майже закінчила ямковий ремонт доріг по області. Для поточного середнього ремонту по деяким районам застосовують нові технології.

— Співпраця і вчасна реакція на скарги та прохання жителів Полтавщини підвищують ефективність ремонту доріг. Люди їздять по цим дорогам і їхні настрої важко не вгадати. Ми працюємо у правильному напрямку і продовжуємо ремонтувати дороги далі, — говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

На автошляхи, де зараз проводяться ремонтні роботи виїздить директор Департаменту Тимофій Голбан. Він зустрічається з підрядниками та контролює роботу. Також будівельники щодня надсилають фотозвіт за виконаний обсяг робіт.

У Полтавському районі визначили ще три дороги для поточного середнього ремонту:

О171974 /М-03/ — Терешки — Микільське — /Т-17-12/;

О1719282 Полтава — Великий Тростянець;

О1719360 Шили — Надержинщина — Полтава.

Дороги Полтава — Великий Тростянець та Шили — Надержинщина — Полтава уже відремонтували. Провели тендер на ремонт автошляху /М-03/ — Терешки — Микільське — /Т-17-12/.

— За три місяці роботи нашої адміністрації на дорогах, які зараз ремонтуються по області, ми зробили достатньо багато. Тому такі темпи і якість робіт продовжаться до повного виконання цьогорічного плану, — говорить перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.  
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230