Перейти до основного вмісту

«ДЛЯ МОТИВАЦІЇ БЕЗРОБІТНИХ ДО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ НЕОБХІДНО ЗМІНИТИ ПІДХІД ДО ВИПЛАТ У ЦЕНТРАХ ЗАЙНЯТОСТІ», — ВАЛЕРІЙ ГОЛОВКО

Під час апаратної наради голова Полтавської ОДА Валерій Головко наголосив, що для мотивації безробітних до працевлаштування необхідно змінити підхід до виплат у центрах зайнятості області.
«Лише 42 % коштів на виплату пенсій надходить до Пенсійного фонду, а це дуже мало. Для збільшення цих коштів необхідно мотивувати людей до працевлаштування. А для цього необхідно змінити підхід виплат безробітнім”, — наголосив Валерій Головко.

Також однією з причин недофінансування Пенсійного фонду Полтавщини є нелегальне працевлаштування. Майже кожен четвертий полтавець працює не офіційно.

«Цьогоріч ми маємо рекордну кількість безробітних. Уперше в Україні кількість вакансій і кількість безробітних однакова», — зазначила директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

«Необхідно донести до людей, що якщо вони зараз не вкладають гроші в державний кошик працюючи самі на себе, то потім держава їм платити не буде», — додав Валерій Головко.

На сьогодні показник забезпечення власними коштами Пенсійного фонду області становить 42 %, а все інше дотації.

«Причинами такого показника  є безробіття та нелегальне працевлаштування. Ми постійно проводимо перевірки щодо легалізації праці. Цьогоріч виявили майже 300 порушень. Загальна сума штрафів склала 3 млн грн», — повідомив начальник ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Тараторін.

У порівнянні з 2017 роком на Полтавщині зменшилася кількість нелегальних працівників з 16,6 % до 14,1 %.

«Після проведення Пенсійної реформи  середня пенсія  на Полтавщині зросла на  600 грн. Зараз вона становить 2408 грн. На сьогодні, на одного працюючого, припадає один пенсіонер», — розповів Володимир Тараторін.

«Збільшення робочих місць в області також допоможе вирішити це питання. Тому необхідно подивитись, які райони забезпечують надходження до пенсійного фонду, а які ні. Розібратися з інвестиційною привабливістю районів створюючи нові підприємства або відновлення тих, що є. Головне — створення робочих місць», — наголосив Валерій Головко.


© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230