АГРАРНИМ КОМІТЕТОМ ВРУ ПІДТРИМАНО ДВА ЗАКОНОПРОЕКТИ, ВАЖЛИВІ ДЛЯ АГРАРНОЇ ТА ПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗЕЙ

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин під час чергового засідання підтримав два законопроекти, прийняття яких є важливим для розвитку аграрної та переробної галузей. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики України.

Зокрема, йдеться про розроблений Мінагрополітики проект Закону України “Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру” (реєстр. № 4532 від 27.04.2016), а також законопроект “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції” (реєстр. № 5448-д від 30.03.2018).

Для розвитку вітчизняного цукровиробництва та підвищення його конкурентоспроможності проект Закону № 4532 доповнили нормою щодо встановлення нульового ввізного мита на обладнання для цукрового виробництва, що не виробляється в Україні.

Заступник Міністра Олена Ковальова під час засідання наголосила на підтримці Міністерством аграрної політики та продовольства України даних законопроектів та необхідності якнайшвидшого їх прийняття задля розвитку органічного виробництва в Україні та дерегуляції цукрової галузі.

Разом з органічним сектором та виробниками цукру чекаємо на розгляд законопроектів у сесійній залі.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230