Перейти до основного вмісту

НА ПОЛТАВЩИНІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩІ ПРОЕКТИ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ, ЯКІ ПРОФІНАНСУЮТЬ З ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ (ВІДЕО)

Відбулось засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО.
Провела засідання, у якому взяли участь депутати обласної ради: Володимир Литвин, Дмитро Півень, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, голова комісії Інна Авраменко за участі заступника голови облради Анатолія Ханка.

На порядок денний було винесено 8 питань. Зокрема, присутні розглянули питання “Про реалізацію у 2018 році проектів громадських організацій, на реалізацію яких виділені кошти з обласного бюджету”. З цього питання доповів перший заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко.

“На фінансову підтримку проектів громадських організацій у поточному році виділено 200 тис. грн. 2 квітня було оголошено конкурс на кращий проект і вже є результати. З 12 поданих проектів було відібрано 4. Це “Інтерактивна карта “Міста пам’яті Української революції 1917-1921 років на Полтавщині”, що представила ГО “ВелоПолтава”. Також перемогу здобув проект ГО “Зелене серце” “роздільний збір сміття у навчальних закладах Полтавської області” та “Військова служба за контрактом у Національній гвардії України” й “Дізнайся і дій” Полтавського обласного осередку ВО “Союз організацій інвалідів України”. Цим організаціям будуть надані кошти на реалізацію ініціатив. Окрім цього, у планах Департаменту надавати більші суми на втілення у життя особливо цікавих ідей, що запропонують громадські організації області”, – розповів він.

З питання “Про заходи щодо сприяння розвитку громадського суспільства в області” Юрій Варченко зазначив, що у цьому напрямку було проведено низку заходів. Це круглі тематичні столи, навчання членів ГО правовим азам та політичній культурі, робота зі ЗМІ, втілення державних програм з цієї тематики.

Крім цього, присутні розглянули питання “Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Полтавської області”.

“Використання цього прапору ухвалено радами різного рівня в 157 населених пунктах України. Це – символ боротьби України з поневолювачами, що триває і сьогодні. Цей прапор активно використовують наші воїни на війні на Донбасі”, – зазначив Анатолій Ханко.

Думки членів комісії при розгляді питання використання червоно-чорного прапора розділилися, але остаточно воно буде вирішено на сесії.





© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230