У ПОЛТАВСЬКІЙ ОДА ПІДВЕЛИ ПІДСУМКИ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ТА ОБГОВОРИЛИ ПІДГОТОВКУ ДО “НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ”

Вчора у Полтавській ОДА відбулась нарада з окремих питань функціонування освітньої галузі за участі заступника голови Полтавської облдержадміністрації Олега Пругла, директора Департаменту освіти та науки Полтавської облдержадміністрації Олени Харченко, голови Громадської ради при облдержадміністрації Володимира Голуба та представників ГУ Національної поліції в Полтавській області Віктора Кириченко, ГУ ДСНС України у Полтавській області Руслана Ісаєнка та ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Сергія Макєєва, керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад.

Особливу увагу на засіданні звернули на заходи збереження життя і здоров’я дітей під час літніх канікул та оздоровчої кампанії 2018 року.

“Необхідно ще раз, а можливо й не раз провести роз’яснювальну роботу з директорами шкіл, а вони, в свою чергу, – з батьками”, – наголосила Олена Харченко.

Представники поліції та ДСНС зазначили, що найбільше надзвичайних ситуацій відбувається від пустощів дітей.

Також учасники наради підбили підсумки навчального року та обговорили підготовку до нового навчального року.

«Вперше за багато років держава виділила субвенцію, загалом по Україні, в розмірі 1 млрд грн. Наразі проводиться велика робота Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського щодо перепідготовки вчителів”, – розповіла Олена Харченко.

Щодо нових умов зарахування учнів до 1-х класів закладів загальної середньої освіти директор Департаменту освіти та науки зазначила:

“Якщо раніше були конкурси вступу до першого класу, то зараз нова українська школа передбачає рівний доступ кожної дитини до школи. Дитина іде до школи там, де вона проживає, незалежно від того, конкурс є чи немає”.

Заступник начальника управління – начальник відділу загальної середньої, дошкільної, спеціальної та інклюзивної освіти Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Ангеліна Кушпіль повідомила, що згідно Наказу Міністерства освіти та науки України від 16 квітня 2018 року №367 цьогоріч подати заяву про зарахування дитини до першого класу відповідного закладу, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця дитина, одним з батьків дитини особисто та документи можна до 31 травня та після 15 червня.

Цього літа освітяни області спрямовуватимуть всі зусилля на проведення плідної роботи з підготовки закладів до нового 2018/19 н.р. та вдалого старту Нової Української школи на Полтавщині.





© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230