Перейти до основного вмісту

ДЕПУТАТИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛРАДИ ПЛАНУЮТЬ ВИДІЛИТИ КОШТИ НА ПРОГРАМУ ПІДТРИМКИ НАСЕЛЕННЯ В СФЕРІ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ НА 2015-2020

Відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном під головуванням Миколи Бондаря.

Присутні розглянули низку питань, що будуть винесені на найближчу сесію Полтавської обласної ради. Так, зокрема члени комісії погодили продовження контрактів керівникам ряду закладів обласного підпорядкування у галузі соціальної сфери, культури, освіти, охорони здоров’я тощо. Затвердили перелік об’єктів, на які будуть спрямовані кошти обласного бюджету, відповідно до Обласної програми “Питна вода Полтавщина на 2011-2020 роки, у 2018 році.

Погодили перелік спеціалізованої комунальної техніки та контейнерів для твердих побутових відходів, що пропонують закупити за кошти Фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області у 2018 році та інші.

З питання Про внесення змін до Програми підтримки населення, об’єднання співвласників багатоповерхових будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області для виконання заходів з енергозбереження на 2015-2020 роки доповів заступник директора Департаменту – начальник управління ЖКГ Полтавської обласної адміністрації Едуард Рева.

“У нас на сьогодні в програмі “Теплі кредити” діють як юридичні особи, так і ОСББ і ЖБК. Програма передбачає відшкодування Держенергоефективністю 20%, 35 і 40% кредиту. ОСББ і ЖБК беруть кредити на встановлення енергозберігаючих вікон, балконних дверей, теплових лічильників і термомодернізацію. 7 ОСББ взяли вже два кредити, одне ОСББ взяло вже 3 кредити. Коли люди беруть кредит – вони бояться кредитної ставки. Обласна рада покриває 10% від кредитної ставки. Деякі міста області покривають інші відсотки з бюджету, наприклад Кременчук. Ми пропонуємо ввести таку модель у всіх районах області, але не всі передбачили фінансування. Держенергоефективність збільшила фінансування кредитів, вони користуються популярністю у населення. Ми пропонуємо депутатам збільшити фінансування у 2018 році. і покрити вже існуючий борг. Ми повинні і надалі допомагати ініціативним людям. Коли наша програма буде фінансуватися в неї будуть вірити”, – сказав Едуард Рева.

Члени депутатської комісії підтримали зміни до Програми підтримки населення, об’єднання співвласників багатоповерхових будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області для виконання заходів з енергозбереження на 2015-2020 роки та розглянули інші питання порядку денного.


© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230