ПОЛТАВЩИНА ПОСІДАЄ 7 МІСЦЕ В УКРАЇНІ ЗА РІВНЕМ РОЗВИТКУ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ

Збільшення кількості робочих місць, мікрокредитування підприємців та навчання тому, як правильно вести власну справу. Такими є основні завдання програми підтримки малого та середнього бізнесу, що діє в області в 2017-2020 роках.


Про те, як триває реалізація документу, на сьогоднішній апаратній нараді доповіла директор Департаменту економрозвитку Полтавської ОДА Інна Іщенко.
Нині Полтавщина посідає 7 місце в Україні за індексом ділового клімату. Він оцінює можливості для ведення бізнесу за кількома критеріями. Для того, аби малі підприємства в області мали можливість розвиватися та створювати робочі місця, започаткували програму підтримки бізнесу на 2017-2020 роки.
Сьогодні в області працює 8428 малих та 546 середніх підприємств. За всеукраїнською тенденцією, відбувається певне скорочення їх кількості. Проте, це не впливає на динаміку створення нових робочих місць.
– Основна мета програми – працевлаштування населення, – підкреслює директор Департаменту економрозвитку Полтавської ОДА Інна Іщенко. – Також у пріоритеті – мікрокредитування проектів та створення бізнес-інкубаторів на території Полтавщини. 
Крім того, в межах програми проводять навчання для бажаючих вести власну справу. Цьогоріч вже відбулись 36 семінарів для внутрішньо переміщених осіб та 72 заходи, участь у яких взяли військовослужбовці та, зокрема, учасники АТО.
За період дії обласної програми підтримки малого та середнього бізнесу до ОДА надійшло 10 заявок на фінансування стартапів. Чотири проекти вже отримали коштив сумі 132,5 тис. грн.
– Завдяки співпраці з Центрами зайнятості населення, ми вже працевлаштували 441 людину, – продовжує Інна Іщенко. – До кінця року показник має збільшитись до 489.
Для підприємців на Полтавщині працюють 39 Центрів надання адмінпослуг, 8 з яких діють в ОТГ. У цих закладах бізнесмени мають змогу отримати 50 різноманітних послуг.
– Регуляторна політика, яка сьогодні існує, все ще не дає змоги реєструвати власну справу швидко, – відзначає голова Полтавської ОДА Валерій Головко. – Проте, постійне збільшення кількості робочих місць завдяки малому та середньому бізнесу демонструє: ми – на правильному шляху.
Важливо, наголошує керівник області, й те, щоб до заняття підприємництвом долучалися не тільки містяни, але й представники сільської місцевості.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230