У ПОЛТАВІ ВІДКРИЛИ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ПАЛАТИ, ОБЛАШТОВАНІ ЗА РАХУНОК ПРОЕКТУ ЄС «ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСТЬ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ»

Відбулася офіційна передача майна, що закуплене в межах Проекту ЄС «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб»,  до 3-ї міської клінічної лікарні. 






Завдяки реалізації проекту у медичному закладі створили п’ять спеціалізованих палат для перебування та лікування осіб похилого віку з числа внутрішньо переміщених осіб. Полтавська ОДА є виконавцем проекту «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб», що фінансується Європейським Союзом.
Головна мета цього проекту — створення умов для перебування та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на території Полтавської області. Це сприятиме зміцненню потенціалу місцевих органів влади та неурядових організацій в ефективному управлінні кризовими ситуаціями у соціальній сфері. Вирішення проблем у сфері забезпечення комунальними та побутовими послугами, які виникли у зв'язку з прибуттям великої кількості вимушених переселенців, а також підвищення толерантності та запобігання конфліктам інтересів між переміщеними особами і місцевими приймаючими громадами; забезпечення соціального спокою в районах з високою концентрацією вимушених переселенців.
У 3-й міській клінічній лікарні обладнали п’ять спеціалізованих палат для внутрішньо переміщених осіб. Тут покращенні ліжка, є спеціальне оснащення, ходунки, анти-пролежні матраци, інвалідні коляски, милиці, приліжкові тумбочки, крісла-туалети, медичні кабінети, медичні ваги тощо.
— Ми всі розуміємо, що створення умов для перебування та інтеграції внутрішньо переміщених осіб  — це навантаження і на соціальну, і на медичну галузь у області. Зараз близько 30 тисяч з числа внутрішньо переміщених осіб мешкають у Полтавській області. І, звісно, це навантаження і на обласний бюджет, — говорить заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.
У межах цього проекту відкривали додаткові класи  та групи у дитсадочках, обладнали два гуртожитки для ВПО у Гадячі та Козельщинському районі. Головна мета — забезпечити базові житлові умови для перебування ВПО на території області, покращено можливості їх доступу до першочергових та спеціальних медичних, соціальних, адміністративних послуг включно з послугами соціально — психологічної реабілітації.
Проект почав реалізовуватися ще в 2015 році, в рамках підписаного меморандуму між Європейським Союзом і Полтавською обласною державною адміністрацією. Головним координатором для реалізації проекту виступив Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА. Співорганізатори проекту: Полтавська міська рада; Гадяцька міська рада; Новогалещинська селищна рада; Полтавська обласна організація Товариства Червоного Хреста України; Благодійна організація «Світло Надії»; Комунальна бюджетна установа «Обласний контактний центр»; Полтавський обласний центр зайнятості.
— У третій міській лікарні, за кошти 200 тисяч гривень обладнано п’ять палат, 25 ліжко-місць. Це зроблено безпосередньо для внутрішньо переміщених осіб похилого віку, які потребують індивідуального лікування, — розповіла Інна Іщенко, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації.
© 2024 КБУ «ОКЦ» Полтавської обласної ради. Прийом дзвінків здійснюється за безкоштовним телефонним номером - 0-800-502-230